MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMEN

CULTUREEL EDUCATIEF CENTRUM AMSTERDAM

Het Cultureel Educatief Centrum is vanuit de Gemeente Amsterdam en diverse onderwijsinstellingen ontstaan. Door hun verhalen, enthousiasme, maar ook door nieuwe business-kansen, leerden we hoe de combinatie van educatie en ondernemers een aanjager is voor de toekomst van jonge mensen. Door meer kansen voor jonge mensen te creëren (stages, sollicitaties of ondernemerschap) zal het op korte en lange termijn voor iedereen energie, plezier, tijdwinst en geld opleveren. De samenwerkingen binnen het CEC zijn net zo gevarieerd als de culturen die in Amsterdam leven.  Iedereen heeft dezelfde passie, namelijk jonge mensen naar een goede toekomst leiden.

In het CEC werken scholengemeenschappen, educatieve partijen, lokale ondernemers en andere initiatiefnemers samen om de arbeidsmarkt en het onderwijs beter op elkaar te laten aansluiten. Onze missie is het inzetten van jong talent naar een duurzaam levenspad. In het CEC vinden jonge mensen nieuwe experimenteer, stage- en ondernemersmogelijkheden. www.cec-amsterdam.nl

MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMEN IN TANZANIA

In september 2014 en in 2017 zijn wij samen met andere vrijwilligers 2 weken naar Sanya Juu in Tanzania geweest om daar te mogen werken aan de bouw van een huis. Zeven bewoners (oma, 3 dochters, 1 zoon en haar 2 kleinkinderen) gingen van een plaggenhut van 16 m² naar een stenen huis met 3 kamers. Als je 2 weken aan het bouwen bent, zie je pas echt hoe mensen daar leven. Ze hebben -naast wat rijst en mais- echt helemaal niets. Alleen elkaar, een beetje eten en wat kleding.

Er is zoveel over te vertellen en bij interesse doen we dat graag. Jaarlijks steunen wij Stichting Bouw Woningen Tanzania met hun goede werk en gaan periodiek ook mee om aan de slag te gaan. Ze hebben een mooie website stichtingbouwwoningentanzania.nl en laat je inspireren om wellicht hetzelfde te doen en het verschil te maken!

Hieronder zie je een impressie. Een enorm dankbaar werk en voor herhaling vatbaar. Elke euro wordt hier goed besteed, iets wat ons enorm aanspreekt.